5 redenen om een veranda te plaatsen

Het hele jaar door optimaal genieten van de tuin, daar droom je van. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een overkapping, een veranda of een tuinhuis. In dit artikel geven we je vijf redenen waarom het plaatsen van een veranda een goede keus is.

Veel mogelijkheden   

Een veranda biedt veel opties en mogelijkheden. Zo zijn er veel verschillende typen veranda’s die je voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Leef- en woonveranda’s zijn ideaal om te gebruiken als loungeruimte of gezellige eetkamer. Glasshouses laten je helemaal wegkruipen in je eigen cocon, zodat je optimaal geniet van zen-momenten; dit komt door de glazen schuifwanden van de veranda die ervoor zorgen dat het lijkt alsof je in de natuur bent. Klassieke en romantische veranda’s kun je vormgeven door de glazen wanden aan meerdere zijden te plaatsen, met een hoge overkapping. Je kunt dit type veranda ook vrijstaand plaatsen; dan krijg je een oranjerie in je eigen tuin.

Altijd buiten

Dankzij een veranda met glazen schuifwanden heb je altijd het gevoel van buiten zijn. Of het nu vijfendertig graden is of vriest, je kunt het hele jaar door in de tuin zitten. Een veranda met glazen wanden zorgt ervoor dat je kunt ontspannen of kunt genieten van romantische avonden met zicht op de tuin en in de zomer kun je gemakkelijk van binnen naar buiten lopen. Ook biedt een veranda bescherming tegen de zon, zodat je zonnebaden kunt afwisselen met schaduw en verkoeling; dat geldt voor zowel een open als een dichte veranda. 

Een goede investering

Het laten plaatsen van een veranda is een goede investering, omdat het de waarde van het huis verhoogd. Alles wat je bouwt of verbetert aan het huis, zorgt ervoor dat het meer waard wordt. Mocht je het huis gaan verkopen, gaat de vraagprijs dus omhoog en kun je winst maken. Het plaatsen van een veranda is ook op een andere manier een goede investering, omdat het je woongenot verhoogt. Een veranda kan zomaar je meest favoriete plek in het huis worden, waar je heerlijk geniet van gezellige avonden met vrienden, ontspanning en romantiek.

Meer ruimte en licht

Een vijfde en laatste reden die we graag willen benoemen: een veranda zorgt ervoor dat je meer ruimte en licht in huis creëert. Wanneer je een veranda als aanbouw plaatst, wordt de leefruimte in huis vergroot. De glazen wanden van de veranda zorgen voor meer lichtinval in huis, wat goed is voor je (mentale) gezondheid. Wist je dat je lichtkoepels in een veranda kunt plaatsen? Zo geniet je niet alleen van natuurlijk licht, maar ook van een klassieke uitstraling!