7 tips voor het organiseren van een winterbarbecue

Ben jij een échte liefhebber van barbecueën? Dan heb je er vast weleens aan gedacht om een winterbarbecue te organiseren. Je hoeft echt niet te wachten tot de zomer om de barbecue aan te steken. Ook bij koude winterse temperaturen kun je perfect barbecueën. Wij geven hieronder 7 tips voor het organiseren van een geslaagde winterbarbecue!

1. Zorg voor extra warmte

Om maximaal te kunnen genieten van het lekkere eten is het van belang dat gasten het niet koud hebben. Daarom is het essentieel om terrasheaters en vuurkorven te plaatsen. Die zorgen voor extra warmte tijdens het eten. Tevens zorgen ze ook voor extra sfeer. Ook erg leuk is het voorzien van je gasten met kussens en dekentjes, zodat ze er lekker warm en gezellig bij kunnen zitten.

2. Back-up plan bij slecht weer

In de zomermaanden kun je vaak een barbecue organiseren zonder na te denken over het weer en wat te doen bij neerslag. Bij een winterbarbecue is dit anders: het is dan juist ontzettend belangrijk om een back-up plan te hebben. Zorg ervoor dat je altijd overdekt verder kunt eten. Zet een partytent in de tuin of ga binnen eten.

3. Duidelijke uitnodiging

Als je gasten uitnodigt voor een barbecue in de wintermaanden, dan is het erg belangrijk om te zeggen dat het om een winterbarbecue gaat. Maak daarbij duidelijk dat ze zich warm moeten aankleden. Dit voorkomt koukleumen tijdens het eten. 

4. Voorkom koude wind op de bbq

Wist je dat koude wind dat op je barbecue blaast de temperatuur kan beïnvloeden waardoor het vlees minder snel gaart? Het is dan ook van belang om de bbq uit de wind te plaatsen. Bij een barbecue met gesloten deksel heb je minder last van dit probleem.

5. Voldoende brandstof

Hoe groter het temperatuurverschil tussen de barbecue en buitenlucht, des te meer brandstof er nodig is om de barbecue op temperatuur te houden. Let er daarom op dat je genoeg brandstof in huis hebt. Je kan maar beter een zak kolen of fles propaangas achter de hand hebben.

6. Seizoensgroenten

Hoe leuk is het om tijdens de winterbarbecue te gaan voor groenten die horen bij het winterseizoen. Denk bijvoorbeeld aan paddestoelen, wortelen, prei, rodekool, pastinaak, spruiten, schorseneren en noem zo maar op. Maak een lekkere salade met deze winterse seizoensgroenten of grill ze op de bbq.

7. Sfeerverlichting

Maak je tuin gezellig met kaarsen, led snoeren, lampionnen en misschien zelfs een tuinkachel. Tijdens wintermaanden is het vroeg donker, waardoor je maar beter voldoende sfeerverlichting kunt ophangen.