Terug naar kantoor, hoe pakken we dat aan?

Anderhalf jaar lang hebben veel kantoren amper mensen kunnen ontvangen. Er werd veel thuis gewerkt en we zijn bijna vergeten hoe het is om weer op kantoor aan de slag te gaan. En dus is het goed om een beetje voor ogen te hebben wat er allemaal bij komt kijken voor mensen die na lange tijd de bal weer oppakken en de gang naar hun kantoor maken. Daarom; hoe pak je dit eigenlijk aan? En is het misschien tijd om iets helemaal anders aan te pakken?

Vul de voorraadkasten aan

Koelkasten en voorraadkasten zullen angstig leeg zijn na anderhalf jaar stilte. Daarom is het verstandig om eerst even een tripje naar de groothandel te maken. Koffie, koek, fruit, frisdrank, noem het allemaal maar op. Als je je collega’s eindelijk weer eens in de ogen mag kijken, is het fijn om te weten dat ze allemaal weer kunnen genieten van een goede bak koffie.

Maak het kantoor goed schoon

Voordat iedereen weer binnen wandelt, is het verstandig om eens even goed met de poetsdoek in de weer te gaan. Immers; als er lange tijd weinig is gebeurd, gaat er overal stof en aanslag zitten. En wat je niet wilt, is dat iedereen terugkomt in een vies kantoor. Daarom loont het de moeite om eens even goed de handen uit de mouwen te steken voordat je de deuren weer open gooit. Het maakt je kantoor tot een prettige plek, waar het fris ruikt en waar iedereen weer vol goede moed aan de slag kan gaan. 

Maak een plan voor eventuele nieuwe werknemers

Niet iedereen zal zo bekend zijn met je kantoor als jij. Het kan heel goed zijn dat je in de loop van de tijd nieuwe werknemers hebt aangenomen die nog helemaal niet op kantoor zijn geweest. Zorg er daarom voor dat er een plan is voor deze mensen, zodat ze zich volledig welkom voelen. Leid ze rond, stel ze voor en zorg ervoor dat ze zich thuis voelen. Ook een korte uitleg van de ins & outs van je kantoor zal zeer op prijs gesteld worden. Op die manier krijgt ook de nieuwe werknemer een vliegende start en zal hij of zij zich snel gemakkelijk en thuis voelen.

Zorg ervoor dat men niet de hele dag stilzit

De hele dag zitten. Het is een beetje wat je doet op kantoor, maar dat hoeft niet per se. Misschien is de terugkeer naar kantoor juist wel het beste moment om het anders aan te pakken. Verruil je traditionele bureaus voor bureaus waar je aan kan staan, of zorg ervoor dat iedereen om de twee uur even een stukje wandelt. Het maakt het kantoorleven een stuk gezonder als men de kans heeft om af en toe even wat te bewegen. 

Al met al zal het soms een beetje onwennig zijn om weer op kantoor te werken, maar als je je kantoor zo uitnodigend mogelijk maakt, is die drempel voor iedereen zo laag mogelijk en is het voor iedereen een fijne ervaring.