Tips voor het organiseren van een BBQ op het terras van uw restaurant

Het organiseren van een barbecue op het terras van uw restaurant vergt een doordachte aanpak. Om het barbecuefeest te laten slagen moet u namelijk veel zaken goed verzorgen. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten als u op het terras van uw restaurant een barbecuefeestje gaat vieren? Met de onderstaande adviezen helpen we u om er een spetterend en overheerlijk feest van te maken!

Zorg voor voldoende ruimte op het terras

Cruciaal bij de organisatie van een barbecuefeest is dat er tijdens het feest voor iedereen voldoende ruimte is eten en drinken te kunnen pakken en vrij te kunnen bewegen. Als er iets is waar mensen tijdens een barbecuefeest op afknappen, is het wel hutjemutje op elkaar staan, geen ruimte hebben om bij de barbecue te komen of niet kunnen dansen. Slim is daarom het vlees en de drank net buiten het terras of aan de rand te positioneren, zodat de gasten snel bij het vlees en de dranken kunnen. Gebruik hiervoor de horeca koelingen en vriezers bij Horecawebstore. De mobiele horeca koelingen en vriezers bij Horecawebstore zijn ideaal om buiten op een terras in te zetten voor een barbecuefeest en zorgen ervoor dat de gasten niet te ver hoeven te lopen en er meer ruimte overblijft.

Hoeveel eten en drinken per persoon is er nodig?

Gemiddeld eten volwassenen tijdens een barbecuefeest ongeveer 4 tot 6 stukken vlees. Zorg in elk geval voor de meest voorkomend vleessoorten, zoals kipsaté, hamburgers, vleeslapjes en worstjes. Voor kinderen volstaan 2 tot 3 vleesstukken. Belangrijk is om voldoende variatie te bieden qua eten. Vergeet de salades niet, stokbrood en wellicht rauwkost, lekker fruit en diverse soorten groente. Verder is het slim om uit te gaan van zeven drankjes per persoon, dan zit u altijd safe. Zorg voor voldoende bier, ook Radler, voor rode en witte wijn, een paar flessen sterke drank en natuurlijk voldoende frisdranken zoals jus d’orange, sprite, cola en cassis.

Vergeet de veiligheid niet

Een barbecuefeest moet wel een feest blijven, dus besteedt als restaurant eigenaar de nodige aandacht aan de veiligheid. Zorg dat de barbecues stabiel staan, de gasflessen veilig weggeborgen worden en niemand zich door een onverwachte beweging kan branden aan de hete barbecue. Positioneer de statafels en krukken dusdanig, dat ze buiten het pad van de barbecue staan. Het beste is om de barbecues achter tafels te zetten, zodat u een visuele en fysieke scheiding aanbrengt tussen de plek waar het vlees wordt bereid en waar de gasten staan. Zo voorkomt u een hoop narigheid!