Wat zijn de voordelen van een Big Green Egg bbq?

Heb jij al een Big Green Egg bbq in de tuin staan? Er zijn steeds meer huishoudens die voor deze karakteristieke barbecue kiezen. De kans is groot, dat je dit model al eens in de winkel of bij iemand anders hebt zien staan. De populariteit van de Big Green Egg hangt samen met het feit, dat het concept achter deze bbq uniek is. Gerechten die je op deze barbecue bereidt krimpen nauwelijks en krijgen een fijne, zachte smaak. Daarbij blijft het vlees mals. Iets wat vaak lastiger is op een goedkoper model barbecue. Op deze pagina lees je meer over de voordelen die de Big Green Egg haar gebruikers biedt. 

Snel klaar voor gebruik en eenvoudig aan te steken

Het aan moeten steken van een barbecue kan tot grote frustraties leiden. In het bijzonder wanneer je een barbecue op kolen gebruikt. Het duurt vaak even voor het vuur de kolen goed pakt. Daarbij kan de wind het vuur al snel weer doven en vooral veel rook veroorzaken. Een Little Green Egg is heel eenvoudig en veilig aan te steken. Daarbij kan de barbecue in vergelijking met andere modellen op kolen snel gebruikt worden. De Little Green Egg is na zo’n 10 minuten klaar om het eerste vlees of de eerste groenten te bakken. Wist je trouwens dat er ook prima alternatieven zijn voor deze toch wel dure barbecue? Lees hier wat het beste Big Green Egg alternatief van dit moment is. Zo bespaar je geld en profiteer je van dezelfde voordelen!

Little Green Egg beschikt over dikke keramische wanden

Uniek aan de Little Green Egg zijn ook de dikke keramische wanden van dit model. Deze wanden maken dat de warmte goed kan worden vastgehouden, wat de kwaliteit van het vlees, de vis of de verse groenten ten goede komt. Wist je dat je het vlees of de vis vaak maar een of twee keer hoeft te draaien? Zo komt het gerecht zo mals mogelijk van het vuur af en behoudt het z’n smaak beter. Het is verleidelijk om het vlees regelmatig om te draaien, maar dat is onverstandig. Wil jij een echte BBQ-expert worden? Lees dan deze tips voor een geslaagde bbq!