Welke type BBQ past het best bij jou? Een gas, houtskool of elektrische barbecue?

Het warme weer komt er weer aan en dat betekent dat we ook de barbecue weer tevoorschijn halen. Niets is namelijk lekkerder dan op een zonnige dag de BBQ aan te zetten en hier lekkere dingen op te bakken en braden. Heb je nog geen barbecue en wil je deze wel aanschaffen, maar weet je niet welk type het beste bij jou past? Lees in dit artikel alles over verschillende typen barbecues. 

Welke soorten barbecues zijn er? 

Er zijn verschillende soorten barbecues. Zo heb je houtskoolbarbecues, gasbarbecues en elektrische barbecues. Op een houtskoolbarbecue gaart het vlees met een heerlijke grilsmaak, omdat het direct boven het vuur gebraden wordt. Het voordeel van een gasbarbecue is dat hij snel opwarmt. Een elektrische barbecue heeft het voordeel dat deze niet veel rookt. Welke barbecue past het best bij jou of bij iemand die je een bbq cadeau doet? 

De gasbarbecue 

Niet alleen is een gasbarbecue snel op temperatuur, de temperatuur van een gas BBQ vertel je erg gemakkelijk met een draaiknop. Bij een gasbarbecue heb je weinig last van (veel) rook, wat voor veel mensen een groot voordeel is. Ook is een gasbarbecue makkelijk schoon te maken. Houd er wel rekening mee dat bij een gasbarbecue ook een gasfles zit die bijgevuld moet worden. Als je ergens heen gaat, neem je die wel gemakkelijk mee. 

De houtskool barbecue

Voor een echt authentiek barbecue gevoel kies je voor de houtskool BBQ. Deze barbecue heb je in veel verschillende maten. Zo neem je een kleine houtskool barbecue gemakkelijk mee als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met een gasfles of stopcontact. Wel komt er veel rook van deze barbecue af. 

De elektrische barbecue 

Bij een elektrische barbecue stop je de stekker in het stopcontact en de BBQ komt op temperatuur. Binnen 10 minuten is het al mogelijk om je vlees, vis, groenten of toetje te grillen. Net als bij de gasbarbecue heb je bij de elektrische barbecue weinig last van rook. Ook is een elektrische barbecue erg gemakkelijk om schoon te maken. Denk er dus wel aan dat je altijd een stopcontact nodig hebt om deze barbecue te gebruiken. 

Barbecueën is ontzettend leuk en vooral lekker. Ben je op zoek naar de juiste BBQ voor jou? Overweeg dan welke van deze drie besproken barbecues het beste bij jou past.