5 tips voor een super bbq!

De zomer staat weer voor de deur, en wat is er nou beter dan een goede eerste bbq van het jaar? Bereid je dit jaar goed voor. Verras je vrienden en familie met een bbq die ze niet snel meer zullen vergeten! Het zit hem vaak in de kleine details om een bbq speciaal te maken en net even iets extra’s mee te geven aan iedereen. In dit blog staan 5 tools en gadgets die voor de consument goed betaalbaar zijn en van een standaard bbq iets heel moois kunnen maken.

Altijd een verkoelend drankje in de buurt

 

Zorg ervoor dat er binnen of buiten een drankendispenser staat met heerlijk koud water er in. Voeg in een drankendispenser voor de smaak wat fruit naar keuze toe en een aantal ijsblokjes zodat het een lange tijd koud blijft! Iedereen die aanwezig is op de bbq kan nu altijd een lekker drankje tappen!

Leg rauw vlees op een vleesschaal

 

Ga hygiënisch te werk en zorg dat rauw vlees altijd netjes op een schone RVS vleesschaal ligt. Met een bbq ben je altijd in de weer met rauw vlees en wat vaak gebeurd is dat hetzelfde bord gebruikt wordt waar het vlees eerst rauw op lag om het vervolgens ook uit te serveren. Dit voorkom je door het vlees wat rauw is altijd netjes op de vleesschaal te leggen. Ook brengt het zeker een paar stijlpunten met zich mee omdat het er gewoon gaaf uitziet. Een grote glimmende zilveren schaal met een berg vlees voor de bbq!

Een blikvanger: De spieshanger

 

Hoe gaaf is het om in plaats van altijd maar die standaard sateprikkers te gebruiken voor spiezen bij de bbq, een grote lange metalen spies te maken. Rijg hier een goed aantal stukken vlees en groente aan om het vervolgens heerlijk gaar te maken. De spieshanger heeft de mogelijkheid om 2 a 3 spiezen op te hangen van 40cm lang! Dit is echt een eyecatcher op elke bbq en zal zeker in de smaak vallen.

Serveerplateau als presentatie

 

Dit is eigenlijk het vervolg van de vleesschaal. Een serveerplateau kan je gebruiken om al het vlees wat gegaard heeft op de grill uit te serveren aan vrienden en familie. Ook op deze manier en zeker in combinatie met een vleesschaal zal je met de bbq altijd hygiënisch te werk gaan. Serveerplateaus zijn er in alle kleuren maten en materiaal. Je kan dus gewoon kiezen wat bij jouw eigen servies het meeste aansluit om het zo gaaf mogelijk eruit te laten zien!

De tussendoortjes missen vaak op een bbq

 

Wat kan er nog meer iets toevoegen aan een bbq? Ga is na, als je lekker zit te bbq’en met al dat vlees denk je dan vaak aan een amuse? Met een aantal amuseschaaltjes in huis kun je de fijnste amuse gerechtjes tussendoor serveren voor al je gasten. Het brengt op deze manier iets unieks mee aan je bbq en amuseschaaltjes op zichzelf zien er al prachtig uit.

 

Met de amuseschaaltjes en alle bovengenoemde tips en tools heb je toch een aardige bbq voorbereid die niemand snel zal vergeten. Het mooie is dat alle genoemde tools en spullen erg duurzaam zijn en dus vele zomers mee zullen gaan. Ook kan je alles bij elkaar voor onder de €100 euro krijgen! Geniaal voor de aankomende jaren.