Alweer klaar voor de eerste bbq van het jaar? Zo wordt het gegarandeerd een succes!

Echte BBQ-liefhebbers zullen zich wellicht afvragen waarom we altijd spreken van de ‘eerste bbq van het jaar’. Waarom zou je wachten tot de eerste zonnige dag, wanneer je eigenlijk het gehele jaar door de barbecue aan kunt steken? Hoewel begrijpelijk, zien we toch dat heel veel mensen wél op die eerste warme voorjaars- of zomerdag wachten. En wanneer die eenmaal is aangebroken, dan is er geen houden meer aan en wordt alles uit de kast getrokken om er een groot succes van te maken.

Wil jij het komende jaar niet voor verrassingen komen te staan wanneer je je gereed maakt voor de eerste bbq van het jaar? Maak dan gebruik van de volgende tips, waarmee jouw bbq gegarandeerd een groot succes wordt. 

Boodschappen bestellen 


Meestal kun je van tevoren al een beetje beoordelen wanneer de barbecue voor de eerste keer aangestoken mag worden. Hou daarom de weersvoorspellingen goed in de gaten en bepaal op welke dag je de eerste keer begint met barbecueën. Bespaar jezelf een hoop stress door niet op de dag zelf naar de supermarkt te gaan. De kans is groot dat het op een warme zomerse dag heel druk is en je vervolgens misgrijpt. Zonde van jouw goed geplande bbq-festijn. Boodschappen bestellen met Foodmarkt.com is dan ook een prima oplossing. Zo weet je zeker dat het vlees, de salades en de sauzen op tijd binnen zijn en je niet misgrijpt. Je kunt er ook voor kiezen om deze alvast aan het begin van de week te laten bezorgen. Zo kun je ze invriezen tot het moment waarop je ze gaat gebruiken. Valt het weer dan toch nog onverhoopt tegen, dan kan je het barbecueën altijd nog even uitstellen. 

Verzamel een aantal recepten 


Het is tevens slim om de komende tijd alvast wat nieuwe recepten te verzamelen. De meeste BBQ-liefhebbers schudden direct een aantal recepten uit hun mouw, maar het is wel zo leuk om af en toe eens wat vernieuwing op de barbecue te brengen. Gelukkig zijn er online ontzettend veel leuke en eenvoudige bbq recepten te vinden. Kies bijvoorbeeld eens voor een nieuwe marinade of probeer een aantal verschillende soorten groentes op bijzondere wijze op de barbecue te bereiden. Dat wordt gegarandeerd smullen. 

Nu de rest van het gezin nog niet echt op een bbq-feestje zit te wachten, kun jij ondertussen alvast de nodige inspiratie opdoen. 

Wie nodig je uit? 


Een bbq-feestje is natuurlijk pas echt compleet wanneer je dit met je meest dierbaren kunt delen. Bedenk daarom van tevoren alvast wie je wilt uitnodigen. Zo weet je ook alvast wat je allemaal bij de foodmarkt moet bestellen. Zo kom je nooit tekort. Reken ongeveer 3 stukken vlees per persoon en dan heb je altijd genoeg. Zitten er grote eters bij? Kies er dan voor om wat extra stokbrood en salades te bereiden. Zo eet iedereen eenvoudig hun buikje vol en is de avond gegarandeerd een groot succes. Hou wel de weersvoorspelling in de gaten, want je wilt niet onverhoopt met 8 man in huis zitten. Zeker als dat eigenlijk niet past.