Barbecue voor je collega’s organiseren? Zo doe je dat

Er zijn van die dingen waarvan eigenlijk iedereen geniet. Een barbecue is er daar één van. Als de zon weer vaker en langer schijnt, worden ook de houtskool- en gasbarbecues meer tevoorschijn gehaald. Barbecueën is immers de ultieme zomeractiviteit en een ontzettend goede gelegenheid om gezellig samen te komen. Met je collega’s bijvoorbeeld! Heb jij zin om samen te gaan grillen? Zo organiseer je de beste barbecue voor alle werkkrachten. 

Maak lijstjes

  • Stel eerst een gastenlijst op, zodat je fysieke of digitale uitnodigingen kunt versturen. Vraag hierin of de genodigden kunnen doorgeven of ze daadwerkelijk komen (zodat je weet op hoeveel gasten je ongeveer mag rekenen) en om terug te koppelen of ze specifieke dieetwensen hebben.
  • Aan de hand van hun wensen kun je een dieetoverzicht samenstellen, met voorkeuren en allergieën. Wil je dat iedereen onbeperkt kan smullen, dan moet je weten of er bijvoorbeeld vegetarische of veganistische gasten komen, of mensen met een lactose- of glutenintolerantie.
  • Wanneer je weet hoeveel gasten aanwezig zullen zijn en wat zij wel of niet eten, kun je een boodschappenlijst gaan maken. Hierop horen, naast de gasfles of zak houtskool, natuurlijk alle eetbare ingrediënten. Dat zijn al lang niet meer alleen maar hamburgers en kip, maar ook groenten die je kunt grillen, stokbrood en salade als bijgerecht, en vele andere lekkernijen.

Zorg voor sfeervolle aankleding

Naast voldoende eten en drinken zijn er ook nog andere zaken die niet mogen ontbreken tijdens de barbecue. Een barbecue met collega’s is op zichzelf natuurlijk al leuk, maar nog geslaagder wordt het, wanneer je de locatie feestelijk aankleedt. Kies voor een thema of ga voor algemene decoraties in de vorm van slingers of een welkomstbord. Wellicht met een knipoog naar het bedrijf waarvoor jullie werken… Uiteraard heb je ook praktische dingen nodig zoals wegwerpbordjes en -bekertjes of tafelkleden, en dien je rekening te houden met het weer. Is de zon te heet of bestaat er juist kans op regen, dan kun je een doek of zeil spannen of een partytent neerzetten.

Start de muziek!

Geen feestje is compleet zonder muziek. Bij een barbecue kun je wel wat zomerse muziek zoals salsa, reggae(ton) of loungemuziek gebruiken. Uiteraard kun je gewoon een playlist samenstellen of wat muziek spelen via jouw streamingdienst, maar als je zelf ook met de voetjes van de vloer wilt, kun je het deejayen uitbesteden. Bovendien zal de geluidskwaliteit stukken beter zijn als je een dj voor je bedrijfsfeest inhuurt. Maak je maar vast klaar voor een heerlijk barbecue-festijn met een geweldige sfeer!