Barbecueën? Dit moet je weten!

Het is mei en het wordt weer barbecueweer. Lekker in de tuin zitten terwijl de zon nog schijnt, wachtende op al het heerlijke eten. De witte stokbroden met kruidenboter… Aardappelsalade… Heel veel vlees met vette sauzen… Pindasaus, chilisaus, cocktailsaus en ga zo maar door. Het water loopt je vast al uit de mond bij deze gedachte! Wij Nederlanders zijn er dol op. Nu is barbecueën natuurlijk wel een vak apart. Gelukkig hebben we allemaal door jarenlange ervaring een hoop bijzondere tips en tricks opgebouwd. Een deel daarvan staat verzameld in dit artikel, waardoor jij deze zomer de beste BBQ-er allertijden wordt! Dus lees snel verder.

De barbecue aansteken

Al het vlees is ingeslagen, je gasten zitten er klaar voor, de fles wijn is open: de barbecue kan beginnen. Alleen nog even de barbecue aansteken… He? Hoe gaat dat ook alweer? Met aanmaakblokjes en krantenpapier. Wanneer je een prop maakt van het krantenpapier heb je niet eens een aanmaakblokje nodig. Stop deze propjes tussen de houtskool. Het brandt hartstikke goed. Als je dus de aanmaakblokjes vergeten bent, en geen tijd hebt om deze te halen, dan zit je dus met krantenpapier goed.

Sappige burgers

Burgers zijn natuurlijk op het lekkerst wanneer deze sappig en mals zijn, niet droog en taai. Hoe doen ze dat altijd in restaurants? Nou maak een gaatje in je burger en doe een ijsblokje in het gaatje. Ja je hebt het goed gelezen. Een ijsblokje! Het water verspreidt zich namelijk zo door de burger, wat het vlees sappig houdt. Zo heb je dus een zelfgemaakte sappige burger. Ook kan je voor nog meer sappigheid mayonaise door het vlees doen.

Meer centen overhouden door E-kortingscode

Al dat vlees… Tsja dat is niet goedkoop. Maar dat weerhoudt niemand ervan om vaak te barbecuen in de zomer. En dit weten supermarkten en slagers maar al te goed. Vaak is er een aanbieding op die lekkere kip of die spareribs. Die aanbieding kan je toch niet missen? Maar wat nou als je de aanbieding wel mist… Niet getreurd! Door gebruik te maken van de E-kortingscode is het mogelijk om heel veel koopjes te vinden en dus ook voor de barbecue avond. E-kortingscode biedt namelijk heel veel, zoals de naam het al zegt, kortingscodes. Zo ook van de supermarkt Albert Heijn. Een grote supermarkt als Albert Heijn heeft van alles en nog wat qua vlees.