BBQ op kolen of op gas

BBQ is leuk en lekker voor in de zomer. Je kunt barbecueën op 2 verschillende manieren namelijk op kolen en op gas. Zo verschilt het ook met de manier van bereiding. Het is bijvoorbeeld handiger om voor houtskool te kiezen voor als je met pure smaken werkt. Met grillen maakt het juist niks uit. Ook bieden de kolen meer hitte dan het gas. Aan de hand van wat jij veel eet moet je de barbecue kiezen.

 

Kolen

Een barbecue waar je gebruik moet maken van kolen is niet duur. Verder zorgen de kolen ervoor dat de temperatuur goed kan regelen. Daarnaast kun je ook nog roken. Ook geven de kolen een echt gevoel van barbecueën.  Zeker als je ze tegen je aankrijgt omdat ze flinke vlekken kunnen achterlaten. Ze zijn vooral onhandig met aansteken waardoor je een brikettenstarter ervoor nodig hebt. Daardoor ben je wel even bezig met het op temperatuur brengen ervan. Als je eenmaal klaar bent dan blijft er wel een grote zooi achter die je natuurlijk moet schoonmaken.

 

Gas

Gas biedt een veel snellere werking doordat ze al in 15 minuten klaar voor gebruik zijn. De temperatuur van de barbecue blijft ook altijd constant. Zo is het eten altijd op tijd klaar en sta je niet voor verrassingen. Verder moet je het rooster wel af en toe schoonmaken. Doordat je het gas niet zelf kunt regelen kun je de temperatuur niet oneindig hoog maken. Vaak zijn er wel oplossingen voor die alleen veel geld kosten net als de barbecue zelf.

 

De juiste keuze

Uiteindelijk moet je toch een keuze maken voor de juiste barbecue. Vaak is het handiger om voor een gasbarbecue te kiezen. Je weet dan zeker dat je eten op tijd op tafel ligt. Het is makkelijk en snel. Mocht je nog extra geld hebben dan kun je ervoor kiezen om er een met extra functies te kiezen.

 

Uit eten

Als je eenmaal een barbecue hebt dan kun je niet zonder. Ook niet als je uit eten wilt gaan. Gelukkig kun je dan terecht bij Amigos in Roosendaal. Je hebt daar de keuze uit onbeperkt veel vlees die je zelf aan tafel kunt bereiden op de barbecue. Dat is toch ideaal?