Benodigdheden voor de BBQ

Wanneer het weer lekker weer is zijn veel mensen buiten te vinden. Zo zijn veel mensen lekker aan het zonnen, gaan ze de fiets op of liggen ze lekker aan het strandje om af en toe het water in te duiken. Iets wat bij lekker weer ook zeker niet te missen is, is de heerlijke geur van de BBQ. Veel mensen gaan namelijk BBQ’en in de tuin. Hierbij heb je verschillende middelen nodig, maar wat zijn deze middelen? Hieronder lees je de verschillende benodigdheden voor een goede BBQ!

De BBQ

Een belangrijk aspect die zeker niet te ontbreken is, is de BBQ. Hierop wordt bijvoorbeeld het vlees gelegd. Je hebt erg veel verschillende soorten en maten waar je uit kunt kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld veel ruimte in de tuin of op de BBQ locatie hebt, kun je kiezen voor een groter formaat. Daarnaast is het handig na te denken over de hoeveelheid vlees die je wilt braden. Hoe groter de BBQ, hoe meer vlees je uiteindelijk kwijt kunt.

Kolen en aanmaakblokjes

Om het eten op de BBQ warm te krijgen, zijn kolen en aanmaakblokjes noodzakelijk. De kolen of briketten leg je in de BBQ. Deze maak je door middel van de aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof aan. Hierdoor worden deze heet en kun je je eten gaan bakken en braden. 

Tangen

Een tang bij de BBQ is niet te ontbreken. Veel mensen vinden de tangen overbodig. Je kunt namelijk net zo goed een vork gebruiken. Toch is niets minder waar, want wanneer je de vork gebruikt, zal het vlees minder goed zijn dan wanneer je een tang gebruikt. De reden hiervan is dat wanneer je met de vork het vlees omdraait, je een gat in het vlees prikt. Hierdoor loopt het sap het vlees uit en zal het vlees droog worden. Door middel van de tang zal je dit voorkomen, omdat je daarmee niet in het vlees kunt prikken. 

Een leren BBQ schort

Een BBQ komt tot hoge temperaturen om vlees te grillen. Hierbij kan het wel eens voorkomen dat het vlees gaat spetteren of dat je wat knoeit. Vooral bij vlees wat al wat vetter is, wil je voorkomen dat dit in je kleren komt. Daarom is het erg belangrijk om met het BBQ’en een leren BBQ schort te dragen. Hierdoor voorkom je mogelijke vlekken en eventuele brandwonden op de huid.

Borden en bestek

Naast alle aspecten die rondom de BBQ erg belangrijk zijn, heb je voor het eten natuurlijk ook borden en bestek nodig. Hiermee kun je met gemak het eten wat je net gemaakt hebt op de BBQ opeten. Je kunt hierbij kiezen voor weggooi borden en bestek, maar daarnaast is echt bestek toch het meest ideaal. Hiermee kun je toch net wat beter het vlees doorsnijden en opeten.

Eten en drinken

Als laatste wil je natuurlijk wel wat te eten hebben. Om eten voor de BBQ uit te zoeken is het vooral belangrijk dat je kijkt naar voeding die je zelf lekker vindt. Daarnaast kun je ook nog verschillende hapjes erbij doen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten fruit, stokbrood en sausjes. Ook drinken wil je niet vergeten. Vooral op een warme dag is het belangrijk genoeg vocht binnen te krijgen, dus vergeet dit vooral niet.