Wat voor soort containers kun je huren?

Wil je een container huren omdat je binnenkort gaat klussen? Ga je verbouwen of heb je veel kartonnen of papieren afval? Dan kun je het beste een afvalcontainer huren die het best bij je afval hoort. Zo kun je je afval makkelijk kwijt zonder dat je een container moet kopen of vaak op en neer moet gaan rijden met afval. 

Wat is een rolcontainer?

Als je een eigen woning hebt, krijg je er wekelijks mee te maken. De afvalcontainer moet weer geleegd worden en dan zet je deze aan de weg. Deze afvalcontainers worden ook wel rolcontainers genoemd. Rolcontainers worden vaak gebruikt voor het scheiden van afval. Zo scheid je papier, karton, plastic en restafval. Wanneer je een bedrijf hebt weet je niet hoelang je in het bedrijfspand gevestigd blijft Ben je er niet van van verzekerd dat je een rolcontainer gaat gebruiken? Dan heb je de mogelijkheid om een rolcontainer te huren. Een rolcontainer kun je erg makkelijk huren, daarom kiezen veel bedrijven ervoor om een rolcontainer te huren. Wanneer je een container huurt, wordt de container bezorgt op het opgegeven adres. 

De grofvuil container

Ben je aan het verbouwen of slopen? Dan is een grofvuilcontainer ideaal voor je. Een grofvuilcontainer of een big bag is bedoeld voor gemengd afval, van oude meubels tot bouw- en sloopafval, het valt allemaal onder grofvuil. Het is niet toegestaan om in de container één afvalsoort te doen zoals gips of vloerbedekking. De kosten van een grofvuilcontainer hangen af van de grootte van de container en het afval dat erin moet.

Een grote verbouwing aan het uitvoeren?

Bij een verbouwing of renovatie komt er veel bouwafval bij kijken. Aangezien je dit afval niet bij het huisafval kunt plaatsen, is het heel verstandig om een puincontainer te huren. Bouwafval wordt gedefinieerd als minerale materialen die tijdens de bouwwerkzaamheden worden geproduceerd. Bouwafval kan ook volledig worden gerecycled. Het spreekt voor zich dat bouwafval niet zomaar in een gewone vuilnisbak kan worden afgevoerd. Dit heeft niet alleen te maken met het gewicht en de hoeveelheid afval, maar ook de verwijdering. Je kunt een puincontainer bijvoorbeeld gebruiken als je een bouwput uitgraaft. Materialen die uit de grond worden gehaald zoals; bouwafval, metselstenen, gebrande dakpannen of beton zijn ook bouwpuin. Bij een renovatie ontstaat er bijvoorbeeld bouwpuin als je een muur in huis weghaalt. Alleen het hout, glas, kunststof en metalen moeten apart worden verwijderd en afgevoerd worden in puincontainers. Vergelijk de containers via Vergelijkjeafval zodat je de goedkoopste container huurt.