De lekkerste patat bak je zo!

Voor velen de lekkerste snack die er bestaat: patat! Vaak haal je je patat bij je plaatselijke snackbar. Maar wil je je vrienden of familie echt een keer verrassen? Bak dan je patat zelf. Je denkt natuurlijk, zelf bakken moet niet zo moeilijk zijn. Aardappels snijden, frituurpan aan, paar minuten in het vet laten sudderen en hup, de patat is klaar om te eten. Er is een groot verschil in kwaliteit als je je patat op culinaire wijze klaar maakt. In dit artikel lees je de meest gemaakte fouten en tips om de lekkerste patat klaar te maken. Want wie wil nou niet een vriend of vriendin die de lekkerste patat kan frituren? 

Veel gemaakte fouten 

Een veel gemaakte fout die door de meeste patatbakkers gemaakt wordt is dat de afgesneden frieten worden afgespoeld onder de kraan. Dit resulteert zich erin dat het aardappelzetmeel verdwijnt. Dit is natuurlijk slecht voor de smaak en de kleur van de frietjes. Het is hier verstandiger om de aardappelen eerst in zijn geheel af te spoelen. Zo neem je het teveel aan zetmeel weg en niet wat binnen in de aardappel zit. Ook is het aan te raden echte frietaardappelen te kopen, in plaats van gewone aardappelen. Als je gewone aardappelen hebt, valt je patat al snel te klein uit. Hierdoor worden ze tijdens het bakken te krokant, waardoor je niet die goede frietsmaak zal krijgen.  

Smaak 

Nadat je de aardappels hebt gespoeld, kan je aan de slag met het snijden. Snijd je aardappelen in dunne evenredige reepjes/balkjes. Hoe dik je de aardappelen snijdt is afhankelijk van je eigen smaak. Hou je van dikke frieten? Snij dan je aardappelen in dikkere reepjes. Naast je persoonlijke voorkeur van de grote, is ook de voorkeur voor frietvet geheel naar je eigen wens. Ossenvet zorgt voor een goede smaak, maar ook plantaardige- of natuurlijke olie zorgt voor een goede smaak.  

Kies de beste frituurpan 

Je ziet het steeds vaker, in de oven, airfryer of in de frituurpan. Er is één simpel antwoord: de frituurpan heeft altijd de beste smaak. De frituurpan zorgt voor die krokante smaak van je frietjes. Kies voor een groot mandje en koop patatbakjes en haal de snackbarsfeer in huis. Heerlijk met een biertje of koffie in een koffiebekerGa dus ten alle tijden voor een frituurpan om jouw vrienden en familie de echte frietervaring te geven.