Meer privacy in je tuin? Gebruik deze tips

Heb je een vrij open en toegankelijke tuin, waar veel mensen zo naar binnen kunnen kijken? Dan kan dat op momenten heel vervelend zijn, omdat je weinig privacy hebt. Gelukkig zijn er diverse manieren om de privacy in je eigen tuin te vergroten. Hieronder kun je lezen wat de beste manier is voor wat extra privacy in je eigen tuin!

Kies voor een mooie beukenhaag als tuingrens

Een ideale manier om je eigen tuin meer privé te maken, is door rondom jouw tuin een mooie heg te plaatsen. Wil je weten hoe je dit slim kunt doen? Lees dan verder op een website met de beste tips voor het planten van een beukenhaag van Beukplanten.nl. Hierdoor kun je namelijk zo lang mogelijk van je mooie tuinafscheiding genieten. Fijn aan een beukenhaag is dat deze goed is voor de flora en fauna in je tuin. En ook dat beukenhagen lekker natuurlijk ogen als tuinafscheiding.

Een houten of betonnen schutting is ook nuttig voor wat extra privacy

Naast een mooie haag laten plaatsen, kun je ook kiezen voor een houten of betonnen schutting, of een schutting die bestaat uit een combinatie van beide materialen. Ideaal aan het plaatsen van een stevige schutting is dat je daarmee ook aanzienlijk minder last van wind in de tuin hebt. Met een schutting rondom je tuin maak je het bovendien veiliger in en rond je woning. Je kleine kind(eren) en eventuele huisdieren kunnen niet zomaar meer vanuit de tuin de stoep of straat oprennen.

Ook met een paar kleine bomen kun je veel bereiken

Door enkele kleine bomen in je voortuin of achtertuin te plaatsen, kun je ook zorgen voor meer privacy. Bedenk goed welke plekken in de tuin je wilt afschermen en stem daar het aantal benodigde boompjes op af. Een bijkomend voordeel van een of meer bomen in je tuin plaatsen, is dat ze ook schaduw opleveren. En dat is natuurlijk extra lekker als je op hete zomerdagen lekker koel in je eigen tuin wilt zitten. Ten slotte is er nog een ander voordeel van bomen in de tuin. Ze geven je tuin een extra natuurlijke en groene look!