Met deze barbecue gerechten steel je de show op vakantie

Natuurlijk mag de barbecue niet ontbreken op vakantie. De camping is niet compleet zonder fijne barbecue avonden, want wees nou eerlijk er gaat toch niets boven het heerlijk wat van de barbecue komt en de gezelligheid. Met deze gerechten steel jij in ieder geval de show op je vakantie.

Zelfgemaakt hamburgers

Er gaat niets boven een zelfgemaakt hamburger. Hamburgers zijn namelijk het lekkerst als ze van de barbecue afkomen en zeker als ze ook nog eens zelfgemaakt zijn. Hoe je dat doet? Simpel! Neem rundergehakt, ui, knoflook, ketchup, worcestershiresaus, mosterd, peper en zout en kneed dit tot een geheel.Maak er vervolgens hamburgers van en leg ze op de barbecue. Maak het af door op het laatste moment kaas op de hamburger te leggen en serveer dit met een geroosterd bolletje, sla, augurk en tomaat.

Kipsaté

Een echte barbecue is niet compleet zonder kipsaté. Maar een avond kan ook compleet zijn met alleen heerlijke kipsaté. Voeg er verse stokbrood, een zelfgemaakt salde en goede satesaus bij en het feest is compleet. Een echte tip is om je kipsaté eens van kipdijenfilet te maken. Dit bevat iets meer vet waardoor de kip meer smaak krijgt. Score wel even wat Saté Marinademix van Conimex voor je weggaat, want deze zal in het buitenland lastiger te vinden zijn.

Zalm

Bevind jij je aan de zeekust dan zal er voldoende vis en schaaldieren te vinden zijn. Een heerlijke zalm van de bbq kan dan zeker niet ontbrekend. Snij de zalm in mooie stukken en doe hierbij citroen, tomaatjes, dille, rode ui en roomkaas. Winkel per partje zalm dit in de folie en laat dit ongeveer 8 minuten gaar stomen. Heerlijk en super simpel.

Let op dat het niet altijd is toegestaan om te barbecue op de camping. Wil jij meer informatie over verschillende camping? Lees dan hier alle informatie over verschillende campings.