Met deze foodtrucks is je festival compleet

2018 was weer een uitstekend jaar voor alle festivals en foodtrucks. Want zeg nou heel eerlijk waar denk je aan bij het woord festival? Waarschijnlijk aan de woorden feestje, muziek en foodtrucks.  Drie elementen die niet mogen ontbreken bij een goed festival. Wij zetten hier een aantal foodtrucks voor je op een rijtje die je festival helemaal compleet maken.

BBQ

Op een festival blijft de barbecue wel een van de bekendste foodtrucks die op festivals te vinden is, en dat is helemaal niet zo gek. Het is namelijk een foodtruck die te gebruiken is voor binnen en buiten, maar wordt vaak buiten op festivals gebruikt. De perfecte truck die dus niet mag ontbreken op een festival is de BBQ foodtruck.

Poffertjeskraam

Een andere foodtruck die niet mag ontbreken op een festival is een poffertjes foodtruck, want zeg nou eerlijk wie houdt er nou niet van een bakje poffertjes met roomboter en poedersuiker? Een ander voordeel van de poffertjestrucks is dat het erg lekker, makkelijk en goedkoop is.

IJs

De ijs “foodtrucks” bestonden al voordat de term foodtruck bestond, iedereen kent de ijscoman namelijk wel. Een zomer zonder ijs is geen zomer. Daarnaast is ijs èèn van de gemakkelijkste food-concepten die er op dit moment is. Het is namelijk vrijwel altijd vooraf gemakkelijk te bereiden, een groot voordeel want dan kan je je volledig richten op het verkopen van ijs.

Healthy food

Gezond eten is iets wat steeds vaker voorkomt. Kunnen we spreken van een hype? Jazeker, maar wel eentje die niet snel zal verdwijnen. Niemand wilt meer met een schuldgevoel eten. Met een gezonde maaltijd kan je optimaal geniet van je gerecht zonder er over na te denken wat het doet met de kilootjes. Er is veel diversiteit in de gezonde voedselbranche, of je nu smoothies, gezonde salades of heerlijke Poké Bowls verkoopt.

Vegan life

Niet alleen gezond eten valt in de smaak, ook het vegetarische voedsel spreekt steeds meer mensen aan. Door de jaren heen zijn steeds meer mensen gaan kiezen voor minder vlees of eten zelfs geheel vegetarisch. Een zeer geschikt foodconcept dus voor in 2019.