Wat moet je niet vergeten wanneer je gaat kamperen

Kamperen is net even anders inpakken als een ander soort reis. Dit komt doordat je overal aan moet denken. Je moet namelijk zelf voor je slaapplek zorgen, zelf voor je verlichting en ook zelf voor je eten. Mocht jij op vakantie gaan naar een resort, dan is dit allemaal niet nodig. Daarvoor worden er in dit artikel een paar belangrijk zaken genoemd die jij niet mag vergeten als je gaat kamperen, zoals een lichtgewicht tent.

Powerbank

Het zou voor kunnen komen dat je ergens gaat kamperen waar geen stroom is. Op dat moment ben je blij als je een powerbank hebt waarmee je bijvoorbeeld je mobiel kunt ophalen.

Een slaapplek

Dit is onmisbaar tijdens het kamperen, een slaapplek. Je zou er voor kunnen kiezen om te slapen in een kamper, caravan of in een tent. Mocht jij in een tent gaan slapen is het handig om een lichtgewicht tent uit te kiezen. De reden hiervoor is dat deze niet te zwaar is, en daarvoor gemakkelijk getransporteerd kan worden.

Plasticzakken

Al is het voor afval of kleding, een plastic tas kan altijd goed van pas komen. Tijdens het kamperen merk je dat je redelijk veel kleine dingen, zoals kleding, hebt die je liever op een plek bewaard. Daarvoor zou een plasticzak een goede optie kunnen zijn. Hier heb je overigens ook speciale tasjes voor.

Een barbecue

Als jij gaat kamperen moet je ook zorgen voor je eigen eten. Daarvoor zou je een barbecue mee kunnen nemen.

EHBO kit

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarvoor is het belangrijk om altijd een EHBO kit mee te nemen tijds het kamperen. Een klein wondje kun je dan al meteen schoonmaken en verbinden. Dit zorgt er voor dat jij er geen infectie over aan zal houden.

Verlichting

Kamperen doe je niet altijd naast een weg waar lantaarnpalen staan. Het is daarom belangrijk om zelf je licht mee te nemen om in de avond/nacht nog iets te kunnen zien. In een caravan of kamper zit meestal wel verlichting. Alleen wanneer je in een lichtgewicht tent overnacht zou bijvoorbeeld een zaklamp goed van pas kunnen komen.