Ontdek de heerlijk zoete Tokaj wijn

Tokaj is de naam die wordt gebruikt om Hongaarse wijn uit de Tokaj-regio te beschrijven. Hoewel hier ook heel veel droge wijn wordt gemaakt, zijn de bekendste wijnen van de regio juist heerlijk zoet. De zoete witte wijn van Tokaj staat bekend als een van de beste op de  wereld.

Traditionele wijn uit Hongarije

Het gebied waar de Tokaj wijn wordt geproduceerd ligt dicht bij de Hongaarse grens met Slowakije. De wijngaarden liggen op de heuvels van de Karpaten, al honderden jaren lang wordt hier een wijn verbouwd. Sinds 1989 is de kwaliteit van deze wijn opnieuw bekend geworden en tegenwoordig heeft Tokaj een lange lijst aan producenten die allemaal top kwaliteit wijn weten te produceren.

Zoete wijn van verschillende druiven

Er zijn zes druivenrassen dit doorgaans worden gebruikt om Tokaj wijn te maken. De belangrijkste druif in het proces om de zoete witte wijn te maken is Furmint. Dit is een witte druif die zich uitstekend leent om kwalitatieve wijn te maken. Hárslevelű is de volgende meest voorkomende druif. De andere druiven die worden gebruikt zijn: Sárga Muscotály, Kövérszőlő, Zéta en Kabar.

Bestel Tokaj wijn online

Tokaj wijn is een van de meest bekende wijnmerken op de wereld. De witte wijn die door dit merk is gemaakt, wordt beschouwd als ’s werelds oorspronkelijke zoete, witte wijn. deze wijn kan je goed drinken bij het diner of dessert er bijvoorbeeld. dat je deze bekende wijn ook zelf in huis hebben? Via de link in dit artikel kan je het gemakkelijk online bestellen.