Aan welke eisen moet een horeca friteuse voldoen?

Het spreekt voor zich dat je bij het aanschaffen van een horeca friteuse rekening dient te houden met heel wat verschillende factoren. Nog meer dan bij een standaard friteuse voor in huis is het namelijk zo dat een horeca friteuse over een uitstekende kwaliteit dient te beschikken. Ze wordt namelijk in de praktijk steeds behoorlijk intensief gebruikt. Daarnaast spreekt het voor zich dat een horeca friteuse eveneens over een grotere capaciteit dient te beschikken in vergelijking met diegene in een particuliere keuken. In ieder geval, ben jij ook van plan om te investeren in een nieuwe horeca friteuse en wil je er honderd procent zeker van zijn dat je niets over het hoofd ziet? Bekijk dan zeker en vast even alle tips die we voor jou op een rijtje hebben gezet hier op deze pagina!

             Is een horeca friteuse op 230V voldoende?

Meteen wanneer je het aanbod met horeca friteuses op de markt gaat bekijken zal je kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende exemplaren worden aangeboden. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de friteuses welke werken op 230V. Deze zijn voldoende wanneer je regelmatig, maar niet constant doorheen de dag frituurt. Dergelijke toestellen zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Dit betekent dat je kan kiezen voor een horeca friteuse op 230V met een capaciteit uiteenlopend van vijf tot negen liter. Bovendien spreekt het voor zich dat ook het aantal bakken aanzienlijk kan verschillen. Zo zijn er horeca friteuses te koop met één of met twee bakken.

 

Het is voor jou als uitbater van een horecazaak in het bijzonder belangrijk om te bepalen hoeveel je elke dag moet frituren. Op basis van deze eis of verwachting is het dan vervolgens mogelijk om een geschikte horeca friteuse uit te zoeken. Bij het kopen van een horeca friteuse moet er in principe aandacht worden besteed aan drie concrete punten:

 

  • De veiligheid van de horeca friteuse die je gaat kopen;
  • Het bedieningsgemak waar je op kan rekenen;
  • De kwaliteit van de horeca friteuse;

 

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat ook het type horeca friteuse van je keuze belangrijk is en dat er aandacht moet worden besteed aan de capaciteit welke is vereist. Kies je uiteindelijk voor het kopen van een horeca friteuse die werkt op 230V? In dat geval moet er daarvoor geen aparte krachtstroomgroep aangelegd worden.

             Verschillende soorten horeca friteuses

Afhankelijk van het type horeca friteuse van je keuze spreekt het voor zich dat je ook een bepaald budget zal moeten voorzien. Enkele kwalitatieve merken die horeca friteuses op de markt hebben gebracht zijn niet alleen Combisteel en CaterChef, maar ook Stilfer. Daarnaast is het zo dat ook het merk Titanium door de jaren heen enkele uitstekende friteuses voor in de horeca heeft gelanceerd. Het merendeel van de modellen welke werken op 230V kunnen gewoon op de tafel worden geplaatst. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat er ook speciale modellen verkrijgbaar zijn welke beschikken over een eigen kast. Vooraleer over te gaan tot het kopen van een bepaalde horeca friteuse is het dan ook altijd de moeite waard om goed de verschillende mogelijkheden op de markt te vergelijken.