Tips als je een horecakeuken wilt inrichten

Wanneer je onlangs de eigenaar van een café of restaurant bent geworden, kan het zinvol zijn om alvast na te denken over de inrichting van je horecakeuken. Ook in binnen een particuliere woning kunnen elementen uit een horecakeuken worden overgenomen! Denk bijvoorbeeld aan de uiterst handige keukenapparaten die binnen een horecakeuken worden gebruikt. Lees snel verder om tips te krijgen voor het inrichten van een keuken binnen een horecagelegenheid. Kijk hierbij niet alleen naar de keuken binnen het pand, maar overweeg ook een buitenkeuken!

Zowel binnen als buiten je pand kunnen koken

Met name in de zomer is het heerlijk, wanneer een kok ook buiten het restaurant kan keuken. Let wel, het gaat hierbij om de simpele gerechten! Denk bijvoorbeeld aan het grillen van het vlees, om dit vervolgens aan in de horecakeuken voorbereidde borden toe te kunnen voegen. Je kunt voor het grillen van het vlees een grill buiten de deur plaatsen, of hier een barbecue gebruiken. Hierbij heb je de keuze uit een barbecue op gas en een model op kolen. Het voordeel van een barbecue op gas is dat deze altijd gebruikt kan worden. Bij het gebruik van kolen ben je enigszins afhankelijk van het weer.

Apparatuur voor in je horecakeuken kopen

Een belangrijk onderdeel van de horecakeuken is de apparatuur die je binnen de keuken wilt kunnen gebruiken. Het kan verstandig zijn om samen met een kok en andere medewerkers te bespreken, welke apparaten niet in de keuken mogen ontbreken. Op basis van de wensen van je koks kun je vervolgens een keuken laten ontwerpen. Er zijn verschillende aanbieders van keukenapparaten, die zowel los als ingebouwd gebruikt kunnen worden. Lees meer op de website van zo’n aanbieder, om te zien welke mogelijkheden je tegenwoordig hebt bij het inrichten van een keuken in je horecapand.