BBQ’en in de winter: Het kan gewoon!

BBQ’en, lekker in de achtertuin met een heerlijk zonnetje erbij. De hele familie zit rondom te tafel en je hoort de vogeltjes om je heen fluiten. De BBQ aanzetten in de zomer is voor de meeste zeer vanzelfsprekend. Er wordt zelfs tijdens het weerbericht vermeld of er sprake is van ‘echt BBQ weer’. Toch is de BBQ niet alleen te gebruiken in het zomerseizoen. Je zou er zelf misschien niet zo snel opkomen, maar in de winter de BBQ aanzetten is ook super gezellig! Het vergt slechts enkele voorbereidingen die je door een aanhangwagen huren al snel kan treffen.

Hoe dan?
BBQ’en in de winter kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een paar sta tafels neer te zetten onder de afkapping en gezellig met iedereen buiten te staan. Je moet je dan wel warm aankleden, anders is het hartstikke koud. De BBQ kan dan aangestoken worden en het vlees kan ieder voor zich gebraden worden gepaard met een lekker drankje.

Mocht je het nou niet zo fijn vinden dat mensen de hele avond in de kou moeten staan, kun je de BBQ ook half naar buiten en half naar binnen verplaatsen. Als je over een hok beschikt, kunnen daar eettafels geplaatst worden met een lekker kachel erbij, zodat de gasten in ieder geval lekker warm binnen kunnen eten. De BBQ kan dan buiten het hok onder een overkapping geplaatst worden en je kan daar eventueel een paar sta tafels kwijt voor de mensen die buiten even op hun vlees willen wachten.

Tuin pimpen
Vrees niet! Wanneer je het bovengenoemde allemaal nog niet tot je beschikking hebt, kun je heel gemakkelijk een aanhanger huren om daarmee vervolgens spullen te halen die jouw achtertuin helemaal klaar stomen voor een winter BBQ. Zo kun je bij een bouwmarkt al gauw een kachel en/of een vuurkorf vinden die de mensen opwarmt. Bovendien kun je er ook zelf een kleine overkapping in elkaar te zetten, dit hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Hier heb je dan niet alleen met de winter profijt van, maar ook in andere seizoenen. Mocht je dat nou echt teveel moeite vinden, kun je altijd nog een kleine party tent aanschaffen of huren. Je kan hierbij kiezen voor een tent met muren of zonder muren. Wanneer je niet over een hok beschikt waar mensen binnen kunnen zitten, is een party tent met zijwanden wellicht de beste optie. De warmte blijft zo beter binnen in de tent.


Gerechten
Tijdens een winter BBQ is het handig om de gerechten van te voren een beetje voor te bereiden. Het is simpelweg gewoon te koud om constant buiten te wachten om je vlees zo goed in de gaten te houden. Een paar stukje vlees kunnen wel, maar zorg ervoor dat mensen daarnaast ook andere gerechten kunnen eten. De voorkeur gaat hierbij uit naar warme gerechten, aangezien het buiten al koud genoeg is. Zo kun je van te voren bijvoorbeeld een lekker hachee klaarmaken die je op een elektrisch pitje warm houdt. Een andere goede tip is bijvoorbeeld een soepje of een stoofpannetje. Hiermee kun je tegelijkertijd ook een beetje warmte en gezelligheid creëren. Je kan de pan met soep/stoofpot namelijk boven een grote vuurkorf hangen, waardoor deze multifunctioneel wordt. Het biedt mensen de mogelijkheid om er omheen te staan voor warmte, terwijl het tegelijkertijd het gerecht warm houdt.