Tips voor een succesvolle barbecue

Organiseer je binnenkort een barbecue voor vrienden of familie? Dan is de stress je vast al toegeslagen. Een barbecue organiseren is niet niks. Je hebt een goede barbecueset nodig, het juiste eten en je moet ook nog weten hoe de barbecue werkt. Om ervoor te zorgen dat je toch een succesvolle barbecue kunt houden, zetten we in dit artikel een aantal handige tips voor je op een rijtje! 

Bereid je goed voor

Bij het organiseren van een barbecue gaat het spreekwoord ‘een goed begin is het halve werk’ zeker op. Zorg er allereerst voor dat je precies weet wie er komen en hoeveel gasten er komen. Vraag bij de uitnodiging op bevestiging van hun komst, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is het van belang om te weten wie er precies komen, zodat je rekening kunt houden met verschillende soorten eters. Denk bijvoorbeeld aan mensen die geen vis lusten, geen vlees eten, grote eters, kleine eters, maar ook wijn- of juist bierdrinkers. Aan de hand hiervan kun je een lijst maken met het eten en drinken dat je allemaal nodig hebt. Reken dit altijd ruim uit, anders kun je aan het einde van de avond met een tekort aan eten en drank zitten.

Leer zo nodig bij

Als je geen doorgewinterde barbecue-er bent is, is het geen gek idee om jezelf wat bij te leren. Barbecueën is namelijk niet zo makkelijk als het lijkt. Vroeger leerden je vrienden of je vader alles over de barbecue, tegenwoordig kun je gewoon een Youtube tutorial bekijken. Op die manier kun je via de leukste en grappigste filmpjes alles leren over de barbecue. Let er hier wel bij op met wat voor soort barbecue je werkt. Heb je een gasbarbecue, dan is het wel van belang ook tutorials te kijken over een gas bbq.

En tot slot is de laatste tip om vooral te genieten van je rol als barbecue-er! Uiteraard heb jij het tijdens het feest vooral druk met het letten op het vlees, maar dat mag het feestje niet bederven. Zorg dat de muziekbox dicht in je buurt staat en haal de gasten gewoon naar jou toe. Dan kun je toch nog met iedereen kletsen en tegelijkertijd zorgen dat er goed vlees op tafel komt!