Tuin leeghalen doe je zo

Of je nu een net in je nieuwe huis bent gaan wonen of dat je al jaren in hetzelfde huis woont, de tuin is zo nu en dan aan verandering toe. Op een gegeven moment krijg je de oude tegels niet meer goed schoon en ook de beplanting is meer dood dan levend. Het kan ook zijn dat de tuin gewoon compleet verwaarloosd is. Zeker als je in een klushuis bent gaan wonen, kun je te maken krijgen met een verwaarloosde tuin. Bij een klushuis gaat de meeste aandacht in eerste instantie naar het huis zelf. De tuin bewaren we voor als het huis helemaal naar wens is. Wat de reden ook is om je tuin grondig aan te pakken, de eerste stap is het volledig ontruimen van je tuin. Hoe pak je dit nu het beste aan? Hieronder vind je een aantal tips voor het ontruimen van je tuin.

Goedkoop Ontruiming

De laatste stap voordat je aan je nieuwe tuin kunt beginnen, is volledige ontruiming van je tuin. Tegels, bomen en struiken kun je zonder zware machines en specifieke kennis niet goed verwijderen. Goedkoop Ontruiming biedt mogelijkheden voor ieder budget om dit werk voor je te doen.

Haal zoveel mogelijk zelf weg

Een open deur wellicht, maar je moet er allereerst voor zorgen dat alles wat niet vast in je tuin zit, weg is. Denk hierbij aan fietsen, de zandbak, trampoline en de lounge set. Het is ook verstandig om direct te bedenken of je al deze spullen in je nieuwe tuin terug wilt hebben. Als je bepaalde spullen niet meer in je nieuwe tuin wilt zien, dan is het aan te raden om deze spullen van de hand te doen. Wellicht dat je ze kunt verkopen, bijvoorbeeld via Marktplaats. Als verkopen niet meer mogelijk is, breng het dan direct naar het afvalverwerkingsstation. Voorkom in ieder geval dat je eindeloos spullen aan het verplaatsen bent.

Bepaal het budget

Het is belangrijk om van te voren het budget te bepalen. Dit is niet alleen belangrijk voor de inrichting van je nieuwe tuin. Het is ook van belang bij het ontruimen van de tuin. Hoe meer je zelf kunt doen, des te minder hoef je te laten doen. Dat zorgt voor lagere kosten en dus meer budget voor je nieuwe tuin.