3 tips voor een geslaagde barbecue

Ga je binnenkort een barbecue houden? Dan heb je best veel aan je hoofd! Denk bijvoorbeeld aan de het inkopen van genoeg vlees en drinken. Hierbij moet je niet te veel en zeker niet te weinig inkopen. Ook wil je de locatie natuurlijk leuk aankleden. Dit zijn slechts enkele aspecten om je barbecue leuk te maken. In dit artikel lees je daarom 3 tips voor een geslaagde barbecue.

Tip 1: laat je wijnglazen bedrukken

 

Om je barbecue uniek te maken is het leuk om de wijnglazen te bedrukken. Maak een leuke tekst of een afbeelding op je wijnglazen en je gasten zullen er van op kijken. Een bijkomend voordeel is dat je extra wijn bespaart, doordat wijn tot het randje van het embleem wordt ingeschonken. Voor een aantal glazen maak het verschil weinig uit, maar als er veel wijn wordt gedronken bespaar je een hoop wijn.

Tip 2: Hoeveel vlees koop je in?

 

Dit is een lastig onderwerp. Zeker als het gezellig is wordt er meer gegeten. Ga er vanuit dat men gemiddeld vijf stukken vlees eet. Voor kleine kinderen, die niet ouder dan 10 jaar zijn, is het slim om kleinere stukken vlees op de barbecue te doen, zoals een minihamburger of kleine stukjes kipfilet.

Tip 3: experimenteer met je barbecue

 

Als je aan een barbecue denkt, denk je waarschijnlijk aan hamburgers en een satéstokje, maar deze trend is langzamerhand aan het verschuiven. Experimenteer bijvoorbeeld eens met niet-standaard gerechten, zoals verse zalm en zeebaars.

Verder is het leuk om allemaal kleine hapjes toe te voegen, zoals cheeseburgers, nachos en kaasstengels. Heb je wel eens van tosti rolletjes gehoord? Door het casinobrood plat te rollen, kaas te snijden en het te bestrijken met pesto en mosterd verras je je gasten. Je barbecue moet dus vast goedkomen!