4 tips voor de perfecte bedrijfskantine

Een goede, comfortabele werkplek is belangrijk voor het welzijn en de productiviteit van je werknemers, maar een goede kantine is minstens net zo belangrijk. Hier kunnen je werknemers even los komen van hun werk en zichzelf even ontspannen. De één doet dat door gezellig te kletsen, de ander checkt even zijn social media of loopt een rondje. Het is belangrijk om als werkgever een fijne kantine te bieden aan je werknemers. In dit artikel geef ik je drie tips hoe je dat creëert.  

Een afzonderlijke plek

Allereerst is het belangrijk dat de kantine echt een andere plek is dan de werkplek. Richt dus bijvoorbeeld een aparte kamer of verdieping in als kantine en zorg dat hierbij het uitzicht op de werkplek beperkt wordt. Bij een kleiner kantoor is dit misschien niet altijd mogelijk, maar wellicht is er in dit geval iets mogelijk met kamerschermen. De kantine is immers een plek waar je medewerkers even niet aan hun werk hoeven te denken. Dit wordt lastig gemaakt als ze praktisch naast hun eigen bureau zitten.

Kies voor een sfeervolle inrichting

Zorg daarnaast voor een sfeervolle inrichting. Dit wil zeggen dat je voor een inrichting kiest die afwijkt van de rest van het kantoor, hoewel de rest natuurlijk ook sfeervol mag zijn.
Kies bijvoorbeeld voor een wat meer huiselijke sfeer met comfortabele stoelen of banken. Hierdoor geef je je medewerkers echt even de kans om los te komen van het werk. Daarnaast kun je ook gebruik maken van spelelementen voor de afleiding. Denk hierbij aan een tafelvoetbaltafel of een dartbord. Hier kunnen je medewerkers even gezellig ontspannen met elkaar. Wanneer je wilt dat je medewerkers met elkaar gaan praten tijdens de pauzes, dan is het aan te raden om voor een grote ronde tafel te kiezen. Hierdoor kan iedereen elkaar aankijken en worden er geen groepjes gecreëerd. Maar bedenk ook: het is ook hun pauze. 

Voorzie je medewerkers van eten en drinken

Het laatste punt wat ik wil aankaarten is het voorzien van eten en drinken. Wanneer je medewerkers de mogelijkheid hebben om eten te halen in een bedrijfskantine of iedere dag voorzien worden van een lekkere lunch, kan dit ontzorgen. Anders moeten ze immers zelf naar de supermarkt of hun lunch in de vroege ochtend nog voorbereiden. Zorg daarnaast uiteraard ook dat je je medewerkers voorziet van koffie, thee en eventueel frisdranken. Hiervoor hoef je echt niet iedere keer zelf naar de winkel, wijs hiervoor iemand aan of maak gebruik van een koffie service. Hierdoor heb je altijd voldoende voorraad op kantoor en daar maak je je medewerkers een stuk blijer mee.