Deze producten mogen niet missen bij de BBQ

Het BBQ seizoen staat weer voor de deur. Lange avonden, lekker weer en zwoele avonden. Niks is op deze momenten leuker en lekkerder dan BBQ’en met vrienden en familie. BBQ’en is de ultieme zomeractiviteit. Op deze manier kan je genieten van het weer, de tuin, het eten en het gezelschap. BBQ feesten zullen het altijd goed doen. Mensen vervelen zich nooit en staan lekker te kletsen bij de BBQ. Het maken van de hapjes in de middag geeft al voorpret. Maar wat heb je nodig voor een onvergetelijke BBQ? En wat jouw BBQ feest de beste van het seizoen? Het organiseren van een BBQ is niet alleen heel leuk maar ook heel makkelijk als alle zaken goed regelt en goed voorbereid bent.

Het belangrijkste van de BBQ

Wat niet mag ontbreken op een BBQ is natuurlijk, de BBQ. Vroeger was een BBQ niets anders dan een paar kolen met een rekje en een omheining. Tegenwoordig is er een enorm assortiment aan BBQ’s. De BBQ is niet alleen meer een kolenbrander maar heeft enorm veel functies. Er zijn zelfs BBQ’s die niet meer op kolen werken. Toch geven veel mensen de voorkeur aan een BBQ met kolen. Er zijn veel merken op de markt denk bijvoorbeeld aan Big green egg, een dure en kwalitatief goede BBQ’s. Maar denk ook eens aan de Grizzly Grills. Een moderne, grote BBQ waar het vlees heerlijk op gebakken kan worden.

Wat nog meer?

Het stopt natuurlijk niet bij de BBQ. Je hebt ook BBQ accessoires nodig. Om te beginnen heb je BBQ handschoenen en een short nodig. Dit is veilig, makkelijk en beschermt de kleding. Er is natuurlijk ook kookmateriaal nodig. Denk aan een spatel, tang en spiesen. Deze handige tools zien er niet alleen goed uit, ze werken ook erg makkelijk en goed. Sommige BBQ’s hebben hun eigen accessoires lijn zoals de grizzly grills accessoires.Niets is mooier dan een BBQ met bijpassende accessoires. Natuurlijk mogen goede kolen en aanmaakblokjes ook niet ontbreken. Zonder kolen geen vuur. En de aanmaakblokjes kunnen ontzettend handig zijn, omdat het lastig kan zijn een BBQ aan te steken. Er zijn tegenwoordig ook verschillende BBQ aanstekers te koop. Zorg bij een BBQ feest altijd voor de nodige brandveiligheid en ga altijd veilig met een BBQ en vuur om.

Waar vind ik het beste eten?

Zonder eten valt een BBQ feest met de beste en duurste BBQ nog tegen. Niet alleen zal je eten willen serveren, je zal ook graag willen dat het lekker is. Het belangrijkste eten van een BBQ is natuurlijk het vlees. Voor heerlijk vlees, kan je vlees bij de slager halen. Dit is ontzettend lekker. Sommige mensen zullen dit aardig duur vinden, ook supermarkten hebben heerlijk vlees. In de zomermaanden is er vaak zelfs apart BBQ vlees. Denk ook aan de vegetarische gasten en zorg voor vegetarische alternatieven en groenten. Het is ook erg leuk om marshmallows te kopen, voor de kinderen. Niet alleen leuk om te maken, maar ook ontzettend lekker. Naast eten voor op de BBQ, moet je ook brood, salade en smeersels op tafel zetten. Geen BBQ is compleet zonder dit eten. Denk aan traditionele huzarensalade en een lekker bakje saté saus.