Big Green Egg: geen gewone barbecue

De Big Green Egg is een nieuw soort barbecue die ervoor zorgt dat verschillende heerlijke aroma’s in het vlees vrijkomen. De Big Green Egg is ontstaan in 1974 in Atlanta, Georgia. Na jaren aanpassen is de Big Green Egg geperfectioneerd en tegenwoordig wordt hij gemaakt in een hightech fabriek in Mexico, door echte vakmensen. Maar wat kan je er nou allemaal mee? Nog veel meer dan een gewone barbecue, dus we zijn even voor je op onderzoek uit gegaan.

Green Egg workshop
Er zijn een aantal bedrijven die je een workshop geven om met de Big Green Egg om te kunnen gaan. Deze barbecue vraagt namelijk om uiterste perfectie en het is niet zoals je wellicht bent. De Green Egg moet je nauwlettend in de gaten houden maar je kunt met een beetje geduld ook de lekkerste gerechten eruit toveren. Er zijn verschillende soorten workshops met de Big Green Egg. Van de basistechnieken tot aan een masterclass, waardoor je echt alle fijne kneepjes onder de knie krijgt. Deze workshops zijn niet alleen leuk als vriendenuitje, ook als teamuitje kan het erg interessant zijn, want na de workshop gaan jullie lekker met zijn allen eten.

Catering van de Green Egg
Ook is de Big Green Egg een nieuwe manier van catering. In plaats van een normale bbq kun je je met de Big Green Egg onderscheiden. Hoe leuk is het om met zijn allen heerlijk vlees te eten waarbij je echt proeft dat het met liefde gemaakt is. Geen zin om zelf te koken? Dan kun je een professionele Green Egg chef inhuren, waardoor je zeker weet dat je het lekkerste vlees op je bord krijgt. Ook voor een winter BBQ is de Green Egg uitermate geschikt.

Recepten
Je kan ontzettend veel heerlijke gerechten klaar maken op de Big Green Egg. Dit komt doordat de Big Green Egg gevuld wordt met houten kolen. Hierdoor kun je het vlees heerlijk laten roken en garen. Ook kun je op de Big Green Egg heerlijke pizza’s bereiden, maar ook gerookte zalm of een lekkere appeltaart. Met de Big Green Egg kan je alles!