Tips voor een echte winter BBQ

We houden allemaal van barbecuen. Als het maar een beetje lekker weer is halen we de barbecue uit de schuur, maar wist je dat barbecuen in de winter nu ook helemaal hip is? Je kunt de barbecue namelijk ook heel goed in de winter gebruiken. Buiten zitten is wel wat kouder, maar dit geeft niks. 30 graden of -5, met alle temperaturen kun je de barbecue gerust aan zetten. Maar hoe doe je dat nou? En wat heb je nodig voor de winterbarbecue?

Winterse gezelligheid

Als je buiten gaat barbecuen, is het belangrijk dat je warmte creëert. Als het vriest is het namelijk niet zo prettig om buiten te zitten. Steek een vuurkorf aan of verwarm een houtkachel. Zet er eentje dichtbij de tafel en zo wordt het toch al wat aangenamer om buiten te zijn. Om het echt gezellig te maken, is aankleding en decoratie ook belangrijk. Kaarsjes en kerstverlichting geven direct een gezellige en knusse sfeer. Ook fakkels doen het goed. Geef iedereen een lekker dekentje en een warme drank en de winterse bbq kan beginnen.

Lekker eten

In de zomer gooien we vooral hamburgers en worstjes op de barbecue. Maar het maakt het juist leuker om bij een winterse barbecue ook winterse gerechten te serveren. Stokbrood met kruidenboter is altijd goed, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan snert of erwtensoep. Dit bereid je natuurlijk niet op de barbecue, maar als voorgerecht kan dit ook prima. Vervolgens kun je ervoor kiezen om braadworsten of eendenborst klaar te maken. Aardappeltjes en spekjes maken het gerecht dan helemaal compleet. Er zijn erg veel winterse bbq recepten online te vinden. Er is voor ieder wat wils.

Warme drankjes

Bij lekker eten hoort natuurlijk ook een lekker drankje. Omdat het in de winter erg koud is buiten raden wij aan om warme drankjes te serveren. Denk bijvoorbeeld aan warme chocolademelk met slagroom voor de kids en glühwein voor de volwassenen. Een winterbarbecue is trouwens ook erg leuk voor de kerst. Eens een keer iets anders dan gourmetten. Maar houd wel altijd rekening met het weer. In Nederland kan het weer zomaar omslaan.