De beste alternatieven voor barbecue

Herken je dat? Je houdt van barbecueën en je wilt dit zo vaak mogelijk doen. Maar je hebt  geen tuin of balkon waar je de barbecue kwijt kan? Of je hebt simpelweg gewoon geen barbecue voor wat voor redenen dan ook? Vrees dan niet, hieronder vind je een aantal opties die het echte barbecueën nooit kunnen vervangen maar wel een goede andere mogelijkheid kunnen zijn.

Gourmetten

Dit is een optie die bij velen waarschijnlijk al bekend is, maar toch heel weinig wordt gebruikt. Toch komt dit nog het meest in de buurt van een echte barbecue. We hebben het natuurlijk over gourmetten, iets dat vaak geassocieerd wordt met de feestdagen. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn! Wanneer je een goed gourmetstel koopt , iemand op tijd aanwijst als grillmaster (misschien jij zelf wel) en de ruimte goed ventileert, dan heb je al deze problemen verholpen. En dan grillen maar! Het is natuurlijk ook mogelijk om wat grote stukken vlees op het gourmetstel te grillen. Op die manier kom je steeds dichter in de buurt van een echte barbecue.

Wegwerp barbecue

Misschien wel de meest goedkope optie en ook het makkelijkste op te ruimen; de wegwerp barbecue. Bijna bij elke supermarkt of Blokker te koop voor ongeveer gemiddeld tien euro. Ideaal als je geen barbecue kopen wilt en toch een keer wilt barbecueën. Het principe is ongeveer hetzelfde, je kan de kooltjes aansteken met aanmaak blokjes (zoek er wel eentje waar dit allemaal bij zit) wacht dan heel even tot de kolen goed heet zijn en je kan direct barbecueën. Na gebruik ruim je alles op en kan je de barbecue in één keer weggooien. Let alleen wel op dat het barbecueën buiten wordt gedaan aangezien het ventileren hiervoor lastig is.