Een BBQ die mag tijdens een dieet

Je kent het wel, als iemand vraagt of je komt barbecueën dan denk je al meteen dat je dieet eraan gaat en dat je gaat zondigen. Veel vlees, slechte sausjes en voordat je eigenlijk al begint met het vlees eten zit je al vol van al het stokbrood met lekkere kruidenboter. Wanneer je een beetje je best doet kan je er ook voor zorgen dat een avondje barbecueën gewoon gezond kan zijn. Maar hoe doe je dat dan?

Kies voor mager vlees

Wanneer je denkt dat je echt geen vlees kan missen tijdens een avondje barbecueën, is het mogelijk om te kiezen voor mager vlees. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan kipfilet, biefstuk, rundergehakt, rosbief of kalkoen. Daarnaast is het belangrijk dat je let op het aantal stukken wat je eet van het vlees. Meestal gaan er tijdens een braai avondje zo’n 4 tot 5 stukken vlees per persoon op de BBQ. Maar waarom eigenlijk zoveel? Tijdens een normale avond dineren eet je toch ook niet zoveel stukken vlees? Let daarom op mager en minder vlees!

Vis is altijd goed

Wat vis betreft kan je eigenlijk niet zoveel ongezonds doen op de barbecue. Kies bijvoorbeeld voor een witvis of een vis met gezonde vetten, zoals zalm en tonijn. Het is ook lekker om bijvoorbeeld allemaal gamba’s op een spies te rijgen en daar wat chilipeper overheen te strooien.

Meer groente is beter voor iedereen

Tuurlijk, bij een BBQ denk je niet meteen aan veel groente, maar wist je dat groente grillen hartstikke lekker is? Je kan bijvoorbeeld denken aan paprika, courgette, aubergine of maak een grote champignon stick. Doe wat kruiden en olie over de groente en je hebt gegarandeerd een lekkere snack erbij! Wist je dat je ook fruit op de barbecue kan bereiden? Ananas, perzik of nectarines zijn erg lekker als ze warm zijn!

Toetje als beloning voor de gezonde BBQ

Nou vooruit, omdat je nu al zo goed je best hebt gedaan verdien je wel een ongezond toetje. Fan van een bananensplit? Neem dan een banaan met schil en snij de holle kant in. Doe hier vervolgens wat stukjes chocolade in en leg de banaan met de bolle kant op de barbecue. Laat de deksel van de barbecue 15 minuten dicht zitten en hierna kan je heerlijk genieten van een toetje van de barbecue!

Een gezonde barbecue klinkt dus zo slecht nog niet he? Je kan ontzettend variëren met van alles en nog wat om er gezellige én lekkere avond van te maken. Veel plezier en succes met het voorbereiden van een gezonde BBQ!