De beste smaakmakers voor je bbq

Veel mensen onderschatten eten bereiden op de bbq: je moet het apparaat op de juiste temperatuur krijgen, het vlees moet er niet al te lang op liggen maar wel goed gaar zijn en op tijd omgedraaid worden. Zo voorkom je dat iedereen de stukjes vlees het liefst laat liggen en alleen maar brood en salades eet. Gebruik daarom een aantal tools om de bbq tot een succes te maken. Daarnaast geven wij je een aantal handige tips om het vlees goed op smaak te brengen en recepten voor het dessert.

Wijk af van de traditionele apparaten

Maak je tijdens het eetfestijn alleen gebruik van een traditionele barbecue? Maak dan ook eens gebruik van andere apparaten, zoals een grillplaat. Op deze manier krijg je vast ook genoeg inspiratie voor een paar nieuwe recepten. Bijvoorbeeld gevulde makreel bereiden in aluminiumfolie, terwijl je een paar Amerikaanse hamburgers maakt op de grillplaat. Online kun je een compleet apparaten assortiment vinden om je culinaire grenzen te verbreden. En heb je veel vlees of vis over? Dan maak je hier de volgende dag een ander lekker gerecht van in de slowcooker.

Marinade voor extra smaak

Is de smaak van het vlees of de vis wat flauw? Of wil je eens iets extra’s toevoegen? Leg het dan ruim van tevoren in de marinade. Deze kun je eenvoudig zelf maken. Online zijn er genoeg recepten te vinden. Houd er wel rekening mee dat vlees en vis even wat tijd nodig heeft om op smaak te komen in de marinade. Leg het daarom het liefst al de avond ervoor in het sausje. Heb je geen zin om ‘s avonds laat nog heel veel te moeten snijden en pureren? Maak het jezelf dan gemakkelijk door een Bamix aan te schaffen. Dit is een staafmixer met verschillende hulpstukken, speciaal ontworpen om heerlijke marinades te maken voor jouw vlees en vis.

Het dessert

Na al het vlees en vis en tussendoor brood met salade zijn de magen al snel gevuld. Geef iedereen (en jezelf natuurlijk ook) even de tijd om al het lekkere eten te laten zakken en bereid daarna het dessert op de bbq. Populair is de gevulde banaan: snijd van tevoren de banaan open en vul deze met chocolade, marshmallows en eventueel wat likeur. Wikkel het stuk fruit in aluminiumfolie met de sluiting naar boven en leg deze een aantal minuten op de bbq. De gevulde banaan is klaar wanneer de chocolade helemaal gesmolten is. Eet alles op met een lepel, of gebruik een koekje om de vulling op te eten. Andere opties voor een dessert zijn gevulde appels of gegrilde ananas in combinatie met bolletjes ijs.