Verschillende soorten tuinsets

Er is ontzettend veel keuze als het gaat om tuinsets. Ben jij op zoek naar een nieuwe zitplek voor in jouw tuin maar weet je niet precies wat aansluit bij jouw wensen? Wij vertellen in dit artikel meer over de verschillende soorten tuinsets die te koop zijn, zodat jij kunt bepalen welke je wil aanschaffen. 

Loungeset

Op dit moment is een loungeset het meest populaire tuinmeubilair dat verkocht wordt door Warentuin. Door de grote vraag is er ook veel aanbod op de markt. Hierdoor heb je keuze uit veel verschillende kleuren, maten en materialen. Veel loungesets bestaan uit een loungebank en een kleine tafel, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Veel sets zijn namelijk uit te breiden met stoelen of extra banken. Zo kun je jouw loungeset helemaal samenstellen zoals jij wilt. 

Diningset

Een diningset bestaat uit een eettafel met eetkamerstoelen, maar dan voor buiten. Deze sets zijn ideaal om aan te eten met vrienden of familie. Doordat de stoelen wat hoger zijn dan bij een loungeset, is een diningset veel fijner om aan te eten. Als je dus op zoek bent naar een plek om in de tuin te kunnen eten, is een diningset de ideale oplossing. 

Bistroset

Een bistroset is een tuinset met een tafeltje en twee stoelen. Een bistroset is vaak gemaakt van gietijzer, maar er zijn tegenwoordig ook veel bistrosets met andere materialen te koop. Een bistro tuinset kan leuk aangekleed worden met kussentjes, wat zorgt voor een klassieke maar toch gezellige uitstraling. 

Picknicktafels

Een picknicktafel bestaat altijd maar uit één deel. Aan een tafel zijn zitbanken of stoelen gemonteerd waar je op kunt zitten. Picknicktafels zijn vaak erg stevig en dit maakt dit soort tuinsets ook zeer geschikt voor kinderen. Er zijn steeds meer variaties op de picknicktafel in de markt gebracht, waardoor er qua uiterlijk altijd wel een tafel is die past in jouw tuin. 

Tuinset kopen

Als je weet wat voor tuinset je wilt aanschaffen, kun je altijd een kijkje nemen bij Warentuin. Zij verkopen alle bovenstaande tuinsets en ze adviseren je graag over welke tuinset het beste past in jouw tuin