Zelf een gezonde pizza maken

Iets waar veel mensen naar uit kunnen kijken, is het eten van een lekkere pizza. Een krokante bodem, een goede laag saus en de lekkerste toppings bovenop. Super lekker natuurlijk, maar pizza is niet altijd de gezondste keuze. Wij geven je wat tips om toch te kunnen genieten van een pizza zonder schuldgevoel achteraf. 

Pizzabodem van groenten

Het maken van een smaakvolle pizza start met een goede bodem, zoals de pizzabodems van Feel Good Kitchen. Wist je dat je ook van bloemkool een lekkere pizzabodem kunt maken? Door bloemkool te raspen of te malen, kun je er heel makkelijk een pizzabodem van maken. Lekker én veel beter voor je lichaam dan het witte deeg waar pizza’s normaal van gemaakt worden. Er zijn zelfs complete pizzabodems van groenten te koop in de supermarkt, voor degenen die liever meer tijd stoppen in het beleggen van de pizza’s. 

Gezonde toppings voor je pizza

Een goede keuze als het om saus gaat, is verse tomatensaus. Dit bestaat vooral uit groenten en is ook gemakkelijk zelf te maken. Daarna kan het versieren van jouw pizza beginnen! De gezondste toppings voor een pizza zijn natuurlijk groentes. Beleg de pizza met zoveel groenten als je wilt, maar laat de vette vleessoorten achterwege. Als je toch graag vlees op je pizza wilt, kies dan voor rauwe ham of kipfilet. 

Gezonde pizza zonder kaas

Een pizza zonder kaas klinkt in eerste instantie misschien raar, maar het is echt een stuk gezonder. Door verschillende kruiden als smaakmakers te gebruiken, zul je de kaas waarschijnlijk niet eens missen op je pizza. Een lekkere Italiaanse kruidenmix is snel te maken en zorgt voor een smaakexplosie op jouw pizza.
Vind jij je pizza echt niet compleet zonder kaas? Let er dan op dat je minder kaas gebruikt en kies voor gezondere varianten zoals ricotta of hüttenkäse. 

Pizza eten zonder schuldgevoel

Ga je aan de slag met het bakken van een gezonde pizza met de bovenstaande tips? Dan wensen we je veel plezier met de voorbereidingen en hopen we dat je zonder schuldgevoel kan genieten van één van de lekkerste gerechten uit de Italiaanse keuken!