Welk eten serveer je op je bruiloft?

Bij een traditionele bruiloft hoort ook een diner. Hoe dat diner eruit ziet, mag je helemaal zelf weten. Wel is het zo netjes om je dag gasten van eten te voorzien, voordat het feest ’s avonds losbarst. Welk eten zet je je gasten voor? Wellicht dat je in dit artikel enkele inspiratietips vindt.

Buffet

Een veel voorkomende vorm van diner op een bruiloft, is het serveren van een buffet. Met een buffet creëer je een informele sfeer tussen de gasten, omdat je niet van een vaste zitplek voorzien bent. Als bruid kan jij met je grote maat bruidsjurk wisselen tussen verschillende gasten, en op die manier tijd en aandacht voor al je gasten hebben. Ook worden er verschillende gerechten geserveerd op een buffet, waardoor er altijd wel iets bij zit wat de gasten lusten.

Barbecue

Als het mooi weer is, kan je ook kiezen om een barbecue te organiseren voor de gasten. Vooral voor kleine gezelschappen is dit fijn. Kleed de barbecue leuk aan door ook verschillende salades, brood en smeersels aan te bieden. Naast vlees kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor gepofte aardappels van de barbecue. Het komt niet vaak voor, daarom is het wel origineel. Ook hier heerst een informele sfeer en je kan gemakkelijk wisselen van plek, om met alle gasten even een praatje te maken.

Driegangen diner

Wil je gaan voor chique, kan je ook kiezen om een driegangen diner te serveren. Wel moet je van te voren dan goed nadenken over de tafelindeling, want tijdens een chique diner is het niet handig om te blijven lopen en af te wijken van de indeling. Het overzicht van wie wat al heeft gehad, is dan helemaal weg. Ook moet je van tevoren goed nadenken over welke gerechten je dan wil serveren. Het handigst is om wel te kiezen voor wat algemene gerechten die iedereen over het algemeen lekker vindt. Zo voorkom je dat gasten met honger weer naar huis gaan.